Waarom is een ei ook een handig product ?
Een gekookt eitje met broodsoldaatjes, een spiegelei of een lekkere omelet met spek. Het zijn één van de zovele manieren hoe wij onze eitjes eten. Allemaal super lekker maar wist je ook dat een ei ook zeer belangrijk is in de keuken? Sommige dingen die jij graag eet kunnen niet gemaakt worden zonder eitjes te gebruiken.
Eieren kunnen bepaalde dingen die hen heel belangrijk maken in de keuken. Zo kan men zeggen dat het eigeel een goede “emulgator” is. Wat een moeilijk woord! Het wil zeggen dat zij helpt om andere stoffen, die niet zo’n goede vrienden zijn, met elkaar te vermengen. Met andere woorden zij helpt ervoor dat beide stoffen weer goed overeenkomen.
Azijn en olie zijn een goed voorbeeld hiervan. Beiden zijn geen goede vrienden maar door het geel van een ei te gebruiken kan je ze door elkaar mengen. Op deze manier kan je lekkere dingen maken zoals mayonaise. En zeg nu zelf, frietjes met mayonaise smaken nog beter. Leve het ei!