Lodewijckx Groep

In 1972 gestart als klein familiebedrijf, bijna 45 jaar later een zeer bekende naam in de ei-sector en een heuse bedrijvengroep met zeer brede knowhow in de verwerking van eieren.

We know all about eggs

De groep is van alle markten thuis, zowel vloeibare eiproducten, schaaleieren en eipoeders behoren tot het rijke gamma van de Lodewijckx Groep. De bedrijvengroep bestaat uit vier belangrijke entiteiten met ieder zijn eigen specialiteit en productieproces:

lodewyckx

Lodewijckx NV is gelegen in Veerle, in de provincie Antwerpen en is volledig thuis in het produceren van vloeibare en gepasteuriseerde eiproducten. De eiproducten worden gecommercialiseerd onder de merknaam Cocovite. Vloeibaar heelei, vloeibaar eiwit, vloeibaar eigeel, roereimix, pannenkoekenmix, dit alles is nog maar een kleine greep uit het hele assortiment. Met Cocovite focust Lodewijckx zich op het gebruiksgemak van horeca, bakkers, slagers en andere voedingsproducenten. Door het voortdurend streven naar kwaliteit, betrokkenheid en klantengerichtheid is Cocovite ondertussen een belangrijke speler in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

euro ei

Kempische Eierhandel verpakt in haar ei pakstation in Tessenderlo zo’n 355 miljoen eieren per jaar. Deze zijn voor een groot deel bestemd voor de Belgische retailwereld, maar tevens hebben ze met Ovyta ook hun eigen merk. Ovyta-eieren zijn rijk aan Omega 3 en vitamine E en zijn te herkennen aan hun diep oranje dooier.

pulviver

Pulviver sprl: Het produceren van eiwitpoeders is de core business van Pulviver maar het assortiment wordt ook nog verder uitgebreid met eigeel- en heeleipoeders. Bovendien kan Pulviver door zijn uniek productieproces ook instant poeders produceren. Als pionier in deze sector levert Pulviver in meer dan 60 landen wereldwijd. De eipoederfabriek bevindt zich in Bastenaken.

Eigen legbedrijven. De gehele Lodewijckx Groep verwerkt meer dan een miljard eieren per jaar. Om dit volume eieren te realiseren maakt de Lodewyckx groep afspraken met leghennenhouders voor de aanlevering van eieren. Daarnaast beschikt de groep ook over vier eigen leghennenbedrijven verspreid over Vlaanderen (Geel, Markegem, Sint-Laureins en Veerle ). Op deze manier kunnen er eieren geproduceerd worden met specifieke eisen inzake de samenstelling van het kippenvoer.