Wat is Omega 3 ?

Omega 3 zijn meervoudige onverzadigde vetzuren. Oei hoorden we nu ‘vet’? Inderdaad! Maar er is hier zeker geen reden tot paniek. Vetten zijn een belangrijke bron van energie en vormen een belangrijke bouwsteen voor onze lichaamscellen. In onze voeding zitten verschillende soorten vetten die verschillende effecten hebben op onze gezondheid.

Omega 3 behoort tot de onverzadigde vetten, wat ook wel eens ‘goede’ vetten genoemd worden in tegenstelling tot de verzadigde vetten die de naam ‘slechte’ vetten krijgen.

vetten

Omega 3 vetzuren zijn dus net zoals vitamines essentieel voor ons lichaam maar moeten opgenomen worden via onze voeding aangezien ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken.

De belangrijkste Omega 3 vetzuren zijn:

  • Alfa-linoleenzuur (ALA of LNA)
  • Eicosapentaeenzuur (EPA)
  • Docosohexaeenzuur (DHA).

Ons lichaam zet het Alfa-linoleenzuur om in Eicosapentaeenzuur (EPA) en vervolgens in Docosohexaeenzuur (DHA).

Maar dit omzettingsproces naar EPA en DHA heeft maar een beperkt rendement. Daarom zorgen we ervoor dat onze kippen voeding krijgen dat naast lijnzaadolie (rijk aan ALA) ook nog gedroogde algen (rijk aan DHA ) bevat. Hierdoor hebben we de garantie op een hoge aanwezigheid van alle drie de Omega3 vetzuren.

Om er zeker van te zijn dat we voldoende Omega 3 opnemen kunnen we enkele voedingsmiddelen nuttigen die rijk zijn aan Omega 3. Ook eieren of melk van dieren die gevoed werden met Omega 3-rijke voeding komen hiervoor in aanmerking.

De gezonde eitjes van Ovyta

Proef de Ovyta eieren, rijk aan omega 3 en vitamine E.

Ontdek ze hier

Contacteer onze diëtiste

Contact